به گزارش خبرگزاری حوزه،سرپرست معاونت اداری- مالی حوزه با اشاره به رسالت خطیر حوزه های علمیه در فرهنگسازی و جهت دهی افکار عمومی جامعه ابراز داشت: وجوهات شرعی به همت حوزههای علمیه تبدیل به محصولات فرهنگی، کتب و نیز تربیت نیروهایی میشود که فرهنگ ساز و موثر در تعالی و رشد جامعه هستند که این امور ، حوزههای علمیه را از مظلومیت خارج خواهد کرد.
*حوزه مانع جدی ابتذال فرهنگی
وی اهتمام جدی به مقوله فرهنگ را یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از حوزههای علمیه عنوان کرد و افزود: حوزه علمیه در هر شرایطی خود را موظف به کار جدی در عرصه فرهنگ میداند؛ بنابراین کمک به حوزهها علاوه بر توجه بر تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، مانع از کشیده شدن فرهنگ جامعه به سمت ابتذال می شود.
علم الهدی در ادامه با تشریح عملکرد فرهنگی حوزه های علمیه در سه بخش تخصصی، عمومی و فرهنگ بنیادین گفت: حوزه علمیه در سه بخش ذکر شده به ویژه فرهنگهای تخصصی و بنیادین در جامعه بسیار موفق و موثر عمل کرده است، اما متاسفانه نوع نگاه به این عملکرد باعث شده تا جامعه و برخی خواص تصور کنند حوزه در این عرصهها فعالیتی نداشته است.
وی گفت: البته باید توجه داشت سئوالات ، شبهات و نیازهای جامعه امروز با سوالات جامعه در سالهای قبل از انقلاب متفاوت است، ولی با این حال، حوزه در هر دوره ای ، متناسب با شرایط روز، توانسته به خوبی پاسخگوی نیازها و شبهات مردم باشد.
*حوزه فرهنگساز ارزشها
سرپرست معاونت اداری- مالی حوزه های علمیه همچنین با بیان اینکه حوزههای علمیه همواره و در هر مقطعی توانستهاند برای جامعه فرهنگسازی بنیادین کنند، افزود : نظام سازی،دولتداری و دولت مداری،تعریف فرهنگ جهاد و شهادت،جهاد اقتصادی،مقاومت سیاسی و ایستادگی در مقابل قدرتهای استکباری از جمله تعاریف و فرهنگ سازیهایی هستند که زمانی برای ما جایگاهی نداشت، ولی با همت و مجاهدت حوزویان، امروز این فرهنگها در جامعه ما نهادینه شد و حتی الگویی برای تمام ملتهای دنیا شده است.
علم الهدی با اشاره به حضور فعال و موثر حوزویان در عرصههای علمی، فرهنگی،سیاسی و اجتماعی کشور گفت:امروز به فضل الهی به خوبی شاهدیم پس از گذشت 33 سال از انقلاب با تکیه بر فرهنگ تخصصی حوزه که همان فرهنگ دینی است، با وجود همه تهدیدات، دشمنیها، جنگ،تحریم، ترور و فتنهها، درجه خلوص اسلامیت نظام از سال 57 بیشتر است و این نشان میدهد در مسیر فرهنگسازی تخصصی هم که منجر به اسلامیسازی نظام شده،حوزه علمیه بسیار موفق عمل کرده است.
*مامور فرهنگسازی عمومی
وی در بخش دیگری از سخنان خود، فرهنگسازی عمومی را سومین عرصه حضور موفق حوزه در جامعه اسلامی عنوان کرد و یادآور شد: زمانی در این کشور حضور طلاب تنها در منبر و مختص به ایام محرم و ماه رمضان منحصر بود، ولی امروز به برکت انقلاب و ولایت، شاهد حضور موثر طلاب و حوزویان در عرصههای مختلف جامعه مثل ادارات، نیروهای مسلح،دانشگاهها، مدارس و پژوهشگاههای کشور هستیم و سخنان تخصصی آنها که بر محور اجتهاد،سیره و سنت اسلامی است، نقش شگرف و تاثیرگذار در تعالی و پیشرفت کشور داشته و دارد.
وی افزود:استقرار بیش از 3هزار طلبه در اقصی نقاط کشور حاکی از حضور فعال حوزه در فرهنگ سازی عمومی جامعه است، ضمن آن که افزون بر 10هزار نفر طلبه نیز در ایام مختلف از طریق مدیریت حوزهها و نهادهای واسط به شهر ها و روستاهای کشور اعزام شده و با تمام توان در مقابل تهاجمات فرهنگی دشمنان میایستند که این افتخاری بزرگ برای حوزه تلقی میشود.
*حوزه مصون از انحراف فرهنگی
منصور علمالهدی با تاکید بر لزوم حمایت از متولیان فرهنگسازی در جامعه اظهار داشت:اگر دولت مردان ما توجه و اهتمام جدی به عرصه فرهنگی نداشته باشند، نتیجه آن می شود که یا فرهنگ جامعه بسیار سطحی و بدون پشتوانه فکری میشود و یا این که به ابتذال کشیده میشود؛ لذا دولت باید برای این مقوله چارهای بیاندیشد.
وی ادامه داد:حوزه علمیه به دلیل رسالت دینی که بر دوش دارد، در این عرصه مصون از انحراف و سطحینگری است و همواره غفلتزدایی، رفع حیرت از موضوعات و روشن گری مردم نسبت به سمت و سوی مسائل را در اولیت کاری خود میداند.
سرپرست معاونت اداری مالی حوزه قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار جامعه و پیوند مردم با فرهنگ کتابخوانی را از جمله مطالبات رهبر فرزانه انقلاب برشمرد و یادآور شد:کتابهایی که بتوانند به غنای فرهنگی جامعه کمک کرده و موجب افزایش اراده و ارتقای اعتماد به نفس در جامعه شده و سبک جدید زندگی اسلامی را به دنیا معرفی نمایند، مدنظر مجموعه مراکزی است که تحت نظر حوزه اقدام به نشر کتاب میکنند، چرا که این نوع کتب هم ذهنیتها و هم عینیت های اجتماعی را جهتدار مینمایند.
آقای علمالهدی، حوزههای علمیه را پشتوانه نظام اسلامی خواند و افزود: امروز ما در شرایطی هستیم که علیرغم تهدیدها و تحریمهای دشمنان، کشورمان الگوی بیداری اسلامی منطقه و جهان بوده و محور مقاومت در مقابل زورگویان و استکبار در جهان به شمار می رود.
وی ادامه داد:سیاست حوزهعلمیه در این مسیر آگاهسازی، فرهنگ سازی و تأثیرگذاری در جهت رسیدن به آرمانهاست و در این راه تنظیم رفتارها و سیاستگذاریها را برعهده دارد.
*حضور فعال در دو عرصه علوم دینی و انسانی
سرپرست معاونت اداری – مالی حوزه های علمیه با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب از حوزه در خصوص حضور توأمان در عرصه علوم انسانی و اسلامی و بسط آن در راستای تحقق منویات معظمله، گفت: حوزه برای اینکه همه مجموعه ها بتوانند بهره کافی را از علوم اسلامی و انسانی ببرند، اقدام به نشر کتابها و متون مورد نیاز به زبان فارسی و نثر روان و قابل فهم برای همه اقشار نموده که کاری ارزنده و در خور تقدیر میباشد.
وی در خاتمه سخنان خود با مثبت ارزیابی کردن فعالیت خبرگزاری حوزه در اطلاع رسانی شفاف و دقیق اخبار و موضوعات حوزوی ، خواستار توجه بیشتر، بسترسازی مناسب و برنامه ریزی دقیق تر متولیان اطلاعرسانی حوزه برای بسط و گسترش عرصه خبررسانی در سطح منطقهای و جهانی به زبانهای مختلف شد.